miercuri, 13 iulie 2011

Paris - Arcul de Triumf

Arcul de Triumf (Arc de Triomphe în franceză) este un monument situat în Paris, în Place de l'Étoile, la extremitatea vestică a bulevardului Champs-Élysées (cel mai fumos bulevard din lume, după parizieni). Se află la intersecţia mai multor bulevarde, cum ar fi Grande Armee, Wagram şi, bineînţeles, Champs-Élysées.





Comandat de Napoleon Bonaparte în 1806, a fost înălţat în secolul XIX şi terminat în 1836. Inspirat de arhitetura romană şi înalt de cincizeci de metri, poartă patru statui, câte una pe fiecare stâlp:
  • Triumful din 1810
  • Rezistenţa
  • Pacea
  • La Marseillaise


Pe zidurile interioare sunt înscrişi cei 558 de generali ai Imperiului. Numele celor care au murit în luptă sunt subliniate.
Arcul face parte acum din monumentele naţionale franceze cu o mare însemnătate istorică. La picioarele sale se află Mormântul Soldatului Necunoscut din Primul Război Mondial; sistemul ce alimentează flacăra care îl comemorează a fost pentru prima dată folosit aici. Soldatul este sărbătorit pe fiecare 11 noiembrie, ziua armistiţiului semnat între Franţa şi Germania în 1918.

Niciun comentariu: