Doamnă la pian in Piața San Marco
Oras aflat in nordul Italiei, de-a lungul lagunei venetiene aflate pe malul Marii Adriatice, Venetia este considerat unul dintre cele mai romantice orase construite vreodata de mana omului, datorita canalelor pe care te poti plimba cu gondola, trecand pe sub nenumaratele poduri care incanta privirea, privire ce se odihneste peste casele inalte, aflate pe malul canalelor, dar si pe arhitectura impozanta a palatelor si bisericilor construite in acest oras. Dar acest oras care se intinde pe 117 mici insulite aflate in laguna venetiana intre gurile raurilor Po si Piave nu alcatuiesc doar un decor romantic; ele aduc si istorie in gandurile si in atentia vizitatorilor.
In Evul Mediu si Renastere Venetia a fost o importanta putere maritima in Europa, dar si un centru comercial important, de aici plecand sau venind in special matase, grane si mirodenii. Mai mult decat atat, orasul a fost si este un centru cu o spiritualitate deosebita, din zona aceasta pornind Cruciadele, dar si un oras in care artele s-au dezvoltat si inflorit in special intre secolele XIII – XVII, cand Commedia dell’Arte a ajuns sa fie principalul gen de teatru adorat de venetieni.
Imagine tipică: gondola
Podul Rialto
Locul de nastere al lui Antonio Vivaldi, Venetia pare orasul predestinat pentru a gazdui artele frumoase. Cantecele gondolierilor care plimba cupluri de indragostiti pe canelele orasului, Carnavalul de la Venetia atat de cunoscut peste tot in lume - eveniment la care defileaza mii de masti venetiene - sticla venetiana care a fost secole de-a randul foarte cunoscuta in lume datorita modului elegant in care se prelucra si datorita coloritului sau - si inca renumita, doar ca sub numele de sticla de Murano, fiindca in secolul XIII industria sticlei venetiene a fost mutata in Murano – toate acestea si multe altele, incluzand festivalul de film de aici, transforma Venetia intr-un oras pe care turisti din toata lumea doresc sa-l viziteze, sa-i guste farmecul in tot ceea ce are el de oferit.
Piața San Marco
Campanila Bazilicii San Marco
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu